Гражданство Словакии за 6-7 месяцев

Вопросы о Словакии: туризм, образование, работа, бизнес, вопросы ВНЖ, ПМЖ, гражданства.
Аватара пользователя
Румунар
Обратиться по никнейму
VIP
Сообщения: 1367
Зарегистрирован: 23 дек 2015, 16:18
Благодарил (а): 37 раз
Поблагодарили: 147 раз

Re: Гражданство Словакии за 6-7 месяцев

Сообщение Румунар » 01 фев 2016, 21:59

Владимир 777 писал(а):Самое главное получить СТАТУС СЛОВАКА,
на счет закона то читайте инфу с сайта консульства ЗАКОН ПРО СЛОВАКІВ, ЯКІ ЖИВУТЬ ЗА КОРДОНОМ –
УМОВИ ПОДАННЯ ЗАЯВ З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ ПОСВІДЧЕННЯ http://www.slovakia.kiev.ua/site/ua/konsulstvo/1/5/

Для интереса почитал какие нужны подтверждающие документы и вот, что любопытно (выделил жирным):

Для отримання статусу словака, який живе за кордоном, мають подаватися наступні документи :

а) свідоцтво про народження заявника;

б) паспорт (ксерокопія закордонного паспорту);

в) документ, що підтверджує словацьку національність заявника, або той факт, що словацьку
національність мав хтось із його предків з прямого родинного зв’язку і це вказано в документі
(наприклад, дані про словацьку національність можуть бути вказані в свідоцтві про народження,
свідоцтві про одруження, свідоцтві про громадянство, у дозволі на проживання на території
Словацької Республіки, в документі про освіту тощо);

г) документ, що підтверджує національну свідомість заявника, його активне виявлення належності
до словацького народу та національних цінностей, поширення словацької мови, словацької
культурної спадщини і традицій. Таким документом можуть бути: довідка, або особиста заява
заявника про очевидні результати його суспільної діяльності; письмове підтвердження земляцтва,
діючого в країні проживання заявника. У разі відсутності такої організації, документом про
вищезгадану діяльність може бути письмове підтвердження хоча б двох словаків, які живуть за
кордоном, з постійним місцем проживання в країні заявника
. Підтвердженням національної
свідомості є також володіння словацькою мовою;

д) довідка про несудимість на території Словацької Республіки та довідка про несудимість з країни
походження заявника;

e) заповнена анкета-заява (заповнюєтья і підписується у консульському відділі);

ж) дві нещодавно зроблені ідентичні фотокартки розміром 35 х 45 мм;

з) за бажанням заявника до його Посвідчення можуть бути внесені дані про неповнолітніх (віком до 18
років) дітей заявника. В такому разі до заяви необхідно додати ксерокопії свідоцтв про народження
дітей (з нотаріально завіреними перекладами на словацьку мову).


По моему, при большом желании, всё вполне решаемо.
Spala-te pe dinti ca vin cu pula in inspectie!

yahoo
Обратиться по никнейму
Постоялец 1h2.ru
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 30 янв 2016, 00:51
Благодарил (а): 1 раз
Поблагодарили: 9 раз

Re: Гражданство Словакии за 6-7 месяцев

Сообщение yahoo » 01 фев 2016, 22:47

Какие плюшки дает статус заграничного словака?
ВНЖ сразу?

Так вроде посмотрел, внж не надо, разрешение на работу не надо. Через 3 года можно подать прошение на гражданство. Ну такое....

Владимир 777
Обратиться по никнейму
Участник 1h2.ru
Сообщения: 35
Зарегистрирован: 19 янв 2016, 22:39
Благодарил (а): 2 раза
Поблагодарили: 1 раз

Re: Гражданство Словакии за 6-7 месяцев

Сообщение Владимир 777 » 02 фев 2016, 18:05

После получения статуса, можно сразу подаватьса на ВНЖ.

Аватара пользователя
Гость
Обратиться по никнейму

Re: Гражданство Словакии за 6-7 месяцев

Сообщение Гость » 05 апр 2016, 12:42

Все кидаю: документы работают 6 месяцев. затем пропадают со всех баз данных, и так до первой полицейской проверки, и всё, пипец. А стоит ли это всё? Зарплата потолок 1500 евро в Германии, а еда, жильё, и что останется на руках, будете нищими как и дома, но плюс чужими для всех и без знания языка. Человеку с баблом хорошо везде, ему этого и не надо.

Быстрый ответ


Этот вопрос предназначен для предотвращения автоматической отправки форм спам-ботами.
Смайлики
:roll: :pardon: :jokingly: :unknown: :D :) ;) :( :lol: :eek: :shock: :? 8-) :P
Ещё смайлики…