perec писал(а):Источник цитаты Интересное наблюдение , получается что лишают гражданства в основном тех кто подавал документы через консульства. По крайней мере лишенные которые писали на этом форуме все подавались именно через консульства Рф и РБ.
Это имеет простое объяснение.
При подаче документов в ДМС, вы даете обязательство о выходе вот по такой форме
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства внутрішніх справ України
16.08.2012 N 715
Форма 10
ЗОБОВ'ЯЗАННЯ
припинити іноземне громадянство
Я, ___________________________________________________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
___ ____________ ____ року народження, уродженець(ка) ___________________________________
_____________________________________________________________________________________,
(місце народження)
громадянин(ка), підданий(а) ____________________________________________________________,
(підкреслити необхідне) (назва держави)
зобов'язуюся протягом двох років з моменту набуття мною громадянства України припинити громадянство (підданство) ______________________________________________________________
(назва держави)
і подати до органу, що видав мені тимчасове посвідчення громадянина України, документ про припинення громадянства (підданства) ___________________________________________________,
(назва держави)
виданий уповноваженим на те органом цієї держави.
У разі неотримання мною з незалежних від мене причин документа про припинення громадянства (підданства) __________________________________________________________________________
(назва держави)
зобов'язуюся подати декларацію про відмову від громадянства (підданства) цієї держави і повернути національний паспорт громадянина ___________________________ до уповноваженого органу
(назва держави)
цієї держави.
___ ____________ 20__ року
Форма 7
Зразок
ЗОБОВ'ЯЗАННЯ
припинити іноземне громадянство
Я, _________________________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
зобов'язуюся, що в разі набуття громадянства України мною буде
припинено іноземне громадянство і протягом двох років з моменту
набуття мною громадянства України буде представлено до органу, що
видав тимчасове посвідчення громадянина України, документ про
припинення громадянства іншої держави.
___ __________ 20__ р. _________________
(підпис особи)
Как видите, форма отличается на один, но очень важный абзац. И консульские учреждения тупо следуют своей форме, хотя в самом законе о гражданстве четко прописаны возможности для сохранения прежнего.